Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Op de hoek van de Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam bevindt zich Het Luther Museum. Het museum eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de tramhaltes Artis (lijn 14) en Korte 's Gravesandestraat (lijnen 1, 7 en 19) is het 5 minuten lopen naar het museum. Ook kan er vanaf de metrohalte Weesperplein (lijnen 51, 53 en 54) binnen 5 minuten naar het museum worden gelopen. Helaas zijn er in de buurt van het Luther Museum weinig parkeerplekken. Als u met de auto het museum wilt bezoeken kunt u het beste een auto op de parkeerplaats van Artis parkeren.

Adres
Luther Museum Amsterdam
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam​

Bezoek in een rolstoel

Om het museum binnen te komen moet er een natuurstenen trap opgegaan worden. Hierdoor is het museum helaas verminderd toegankelijk voor bezoekers met een fysieke beperking. Wel is er een lift aanwezig die groot genoeg is voor een transportrolstoel. Als u gebruik wilt maken van deze lift neem dan voor het bezoek contact met ons op. Dit kan via +31(0)20-2142112 of via info@luthermuseum.nl. Binnen in het museum is wel alles te bereiken voor bezoekers met een fysieke beperking. Ook beschikt het museum zelf over een rolstoel.

Hulphonden

Hulphonden, zoals een blindengeleidehond, zijn toegestaan in het Luther Museum.

Mindervalidentoilet

In het Luther Museum is één mindervalidentoilet aanwezig, dit bevindt zich op de verdieping beneden het museum. Voor het gebruik van het mindervalidentoilet kunt u terecht bij een van onze medewerkers.

Begeleiders mogen gratis naar binnen

Bezoekers van het Luther Museum die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis een begeleider meenemen naar het museum. Zij dienen dit bij de kassa van het Luther Museum aan te geven. Het Luther Museum behoudt het recht om steekproefsgewijs en/of bij twijfel te vragen naar een Begeleiderspas.

Entreeprijzen

ALLEEN MET PIN BETALEN

Volwassenen € 7
Groepen vanaf 10 personen  € 5 pp
Studenten  € 5

Gratis:

• Stadspas
• Kinderen (t/m 17 jaar)
• IAmsterdam City Card
• ICOM kaarthouders
• ICOMOS kaarthouders
• Museumkaart

Rondleidingen

€ 65, alleen op afspraak

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag:  11:00 - 17:00
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00

 

Het museum is gesloten op Eerste Paasdag en Koningsdag.

Tickets

Koop hier online tickets voor Luther Museum Amsterdam.

Reserveren
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action