2444-Goulmy-Luther-Museum-Interieur.jpg
Foto
1723-Goulmy-Luther Museum.jpg
1755-Goulmy-Luther Museum.jpg
1760-Goulmy-Luther Museum.jpg
Foto link is kapot

Nu te zien in het museum |  Tentoonstelling Bewoners in Beeld

Door de ontdekking van een groot archief, kunnen we voor het eerst een persoonlijk beeld schetsen van de voormalige bewoners van het Oude Mannen- en Vrouwenhuis, dat dit jaar precies 250 jaar bestaat. Te zien vanaf 6 oktober 2022 t/m 8 januari 2023.

In verband met de feestdagen zal het museum gesloten zijn op:
Zaterdag 24 december 2022
Zondag 25 december 2022
Zaterdag 31 december 2022 (alleen in de ochtend open tot 14:00)
Zondag 1 januari 2023

Meer informatie

Over het Luther Museum 

Het Luther Museum Amsterdam is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht. Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie.

Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen.

Aan het einde van de 16e eeuw wordt in Amsterdam de Lutherse gemeente gesticht. In de zeventiende eeuw is ongeveer twintig procent van de bevolking luthers en vele gebouwen herinneren hieraan, zoals de Oude Lutherse Kerk aan het Spui en de Ronde Lutherse Kerk aan het Singel. De Lutherse kerk en diaconie verzamelden in de loop der geschiedenis belangrijk erfgoed.

Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken.

Het Luther Museum laat het verhaal zien van de lutheranen in Amsterdam en in Nederland, met een eigen wijze van geloven en veel zorg voor elkaar.

Concert Willem Brons & Nadezda Filippova: 3 parels uit de literatuur voor piano - 4 handig: Mozart, Schubert & Debussy

Van 27 november 2022
16:45 - 18:00

Willem Brons speelt samen met Nadezda Filippova – zijn voormalig studente en Finaliste Dutch Classical Talent Concours 2017/2018 – Mozart, Schubert & Debussy – drie ongeëvenaarde meesters voor piano vierhandig. Met blijdschap verwelkomen wij de Erard vleugel 1896 uit de nalatenschap van graaf Roman d’Ansembourg terug in de Geelvinck Salon, nu in het Luther Museum Amsterdam.

Lees meer

Luther en Oranje podcast

22-11-2021
35:46 min

De geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau is sterk verbonden met de gereformeerde traditie, waarin het gedachtegoed van Johannes Calvijn een belangrijke rol speelt. Toch moet de invloed van Maarten Luther niet onderschat worden. Al vanaf Willem van...

Podcast

Verhuur

Met haar imposante regentenkamers en de Kerkzaal is het Luther Museum een perfecte locatie voor vergaderingen, evenementen, presentaties en bijeenkomsten.

Kom een keertje langs of klik hier voor meer informatie.

Tickets

Koop hier online tickets voor Luther Museum Amsterdam.

Reserveren

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action