Foto
2444-Goulmy-Luther-Museum-Interieur.jpg
2448-Goulmy-Luther-Museum-Interieur.jpg
3660-Goulmy-Luther-Museum-Interieur.jpg

Vanaf zaterdag 5 juni zijn wij weer geopend met de tentoonstelling Zorg!

En nog meer goed nieuws: vanaf nu kunnen wij de museumkaart accepteren in het museum.

De komende tijd is het nog nodig om te reserveren als je het Luther Museum wilt bezoeken. Dit kan door een online ticket te boeken of door te mailen naar info@luthermuseum.nl. We hopen jullie snel te zien!

Over het Luther Museum 

Het Luther Museum Amsterdam is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht. Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie.

Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen.

Aan het einde van de 16e eeuw wordt in Amsterdam de Lutherse gemeente gesticht. In de zeventiende eeuw is ongeveer twintig procent van de bevolking luthers en vele gebouwen herinneren hieraan, zoals de Oude Lutherse Kerk aan het Spui en de Ronde Lutherse Kerk aan het Singel. De Lutherse kerk en diaconie verzamelden in de loop der geschiedenis belangrijk erfgoed.

Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken.

Luther Museum Amsterdam laat het verhaal zien van een nieuwe start als kerkgemeenschap, met een eigen wijze van geloven en veel zorg voor elkaar.

Over de tentoonstelling Kerken en slavernij

02-02-2021
40:20 min

In de expositie Kerken & Slavernij in het Luther Museum Amsterdam, wordt de positie van de verschillende kerken in relatie tot slavernij onderzocht en inzichtelijk gemaakt. Het vertelt het verhaal vanaf de vroege zending tot aan de afschaffing van...

Podcast

COVID-19 protocol

Mondkapje is verplicht. We vragen aan iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in het museum.
Blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius). Graag zien wij u later in goede gezondheid terug.
Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
Er zijn desinfectiemiddelen aanwezig. Ook zijn er plekken waar u uw handen kunt wassen.
Betalingen alleen met pin.

Tickets

Koop hier online tickets voor Luther Museum Amsterdam. Reserveren is verplicht.

Reserveren

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action