Agenda

Van meeslepende tentoonstellingen die de tijdloze boodschap van Luther belichten tot intieme concerten die de geest van zijn tijd tot leven brengen, er is voor elk wat wils in ons museum. Verken de diepgaande thema's die Luther koesterde, van religieuze vrijheid en sociale rechtvaardigheid tot de kracht van het geschreven woord

Opening zomerexpo: Saligh Weven

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
27 juni 2024
17:00 - 19:00

Datum gewijzigd! Donderdag 27 juni is de publieke opening. De publieke opening van de zomerexpositie 'Saligh Weven' over luthers textiel uit heel Nederland. Meer informatie volgt.

Lees meer

Saligh Weven: Luthers Texiel uit heel Nederland

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
27 juni 2024

Ontdek de betekenis achter textiel uit de Lutherse traditie in de zomerexpositie ‘Saligh Weven’ van het Luther Museum Amsterdam. De expositie, die loopt van vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 september, zal een breed scala aan textiele werken presenteren die een rijke traditie van geloof, kunst en cultuur belichten.

Lees meer

Van Armenië tot Frankrijk

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
14 juli 2024
16:00 - 17:30

Binnenkort: De vermaarde pianist Marina Gevorgyan komt naar het Luther Museum! Met een prachtig Armeens én Frans programma. Hoe kan het ook anders op 14 julliet!

Lees meer

Uitgesteld: Manfred Project

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
12 mei 2024
16:00 - 17:30

Dit concert wordt uitgesteld! Manfred: Schandaal en Sensatie. Tijdens dit concert wordt het publiek meegenomen in de poëzie over Manfred van Lord Byron. Manfred daagt in het gedicht zowel God als de duivel uit en is inspiratie geweest voor vele andere kunstenaars waaronder Schumann. Laat je meevoeren in dit poëtische verhaal en leef je in in het verhaal van Manfred.

Lees meer
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action