Agenda

In het museum kunt u regelmatig nieuwe tentoonstellingen en concerten bezoeken. 

Luther & het Avondmaal

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
19 oktober 2023

Van 19 oktober 2023 t/m 21 januari 2024 is de nieuwe tentoonstelling Luther & het Avondmaal te zien bij het Luther Museum.

Lees meer

Adventsconcert Camerata Oude Kerk o.l.v Henk Verhoef

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
10 december 2023
15:00 - 16:00

Camerata Oude Kerk is een vocaal ensemble, dat zich heeft gespecialiseerd in de muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en tijdgenoten. Een van de bijzonderheden van dit repertoire is de verhouding tussen 'woord' en 'toon'. De melodieën en motieven zijn zodanig geschreven dat ze zo precies mogelijk passen bij de manier waarop we de woorden en zinnen zouden uitspreken of uitroepen. Sweelinck was hierin een onbetwiste meester. In elk concert zingen we van hem een aantal Psalmen en/of Cantiones Sacrae. Voor het concert van 10 december hebben we twee psalmen en een Cantio Sacra uitgekozen die passen bij de Advent- en Kersttijd. Daarnaast zingen we muziek van Heinrich Schütz, de grootste Duitse componist van de generatie na Sweelinck. Ook zijn muziek is volledig gedacht vanuit het sprekende zingen. Om de muziek van Sweelinck en Schütz zingen en spelen we advent- en kerstmuziek van verschillende componisten, uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland.

Lees meer
Tickets

Adventsconcert 'Verhalen uit Amsterdam'

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
17 december 2023
15:00 - 16:00

Op 17 december 2023 komt het Plantage Kamerorkest onder leiding van Pepijn Streng in het Luther Museum spelen. Ze gaan stukken spelen die allemaal op een of andere wijze een band met de stad Amsterdam hebben. Zo spelen ze een renaissancestuk van de wereldberoemde Amsterdammer Jan Pieterszoon Sweelinck maar ook een stuk van de relatief onbekende Hongaarse Nederlander Géza Frid die in de jaren 30 van de vorige eeuw naar Amsterdam vluchtte. En ja, ook de grote – toen nog kleine – Mozart had een band met Amsterdam en zal ook niet in het nieuwe programma ontbreken.

Lees meer
Tickets
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action