Tentoonstelling Zorg!

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Van 5 juni 2021 t/m 5 september 2021

Nu het coronavirus alle aspecten van de maatschappij heeft ontregeld, is de belangrijke rol die de zorg speelt in onze samenleving extra duidelijk naar voren gekomen. Reden voor het Luther Museum, gevestigd in een historisch pand dat van origine een zorg functie bekleedde, om de geschiedenis van de zorg te onderzoeken en uit te lichten naast de huidige omstandigheden.

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam heeft altijd veel belang gehecht aan de zorg voor ouderen, minderbedeelden, wezen enzovoorts. In de tentoonstelling zal deze lange traditie van zorg zichtbaar worden. Het is een kleine presentatie waarin het harde werk van zorgverleners in het verleden, heden en de onzekere toekomst wordt belicht. De rol van de diakonessen zal hierbij speciale aandacht krijgen. We laten zien dat zorg niet alleen van nu, maar van alle tijden is. Juist in coronatijd is deze boodschap extra actueel.

De tentoonstelling Zorg! zal te zien zijn in de gang van het museum en loopt van 5 juni 2021 t/m 5 september 2021.


U kunt de tentoonstelling bezoeken met een regulier ticket voor het museum.

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action