Concert: Sytse Buwalda - Songs of Life and Death

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Van 27 juni 2021
16:45 - 17:45

In Songs of Life & Death nemen Sytse Buwalda en David van Ooijen u mee van Dowland’s diepste melancholie naar de ondeugende liefde van Purcell, en laten u onderweg genieten van vele andere mooie liederen die Engeland in de 17de eeuw heeft voortgebracht.

John Dowland en Henry Purcell zijn twee ijkpunten in de Engelse muziekgeschiedenis. Dowland (1563-1626) leefde op de grens tussen Renaissance en Barok, en Henry Purcell (1659-1695) was de grote Engelse Barokcomponist. Beïnvloed door de laatste mode in Frankrijk schrijft hij liederen die niet onder doen voor het beste wat het continent te bieden heeft. Ook in thematiek zijn de twee kinderen van hun tijd. Dowland zwelgt nog in de typische Elisabethan Melancholy terwijl Purcell het in zijn liederen vooral over de liefde heeft, en refereert aan verhalen uit de klassieke oudheid.


Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action