Concert Artevita Strijkers Ensemble met Arthur Rusanovsky

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Van 12 juni 2022
16:45 - 18:00

Een afwisselend programma met het mooiste virtuoze en lyrische vioolrepertoire, afgewisseld met kwartet repertoire, volksmuziek, wereldmuziek en eigen composities.

ArteVita Strijkersensemble

ArteVita is een jong en enthousiast ensemble dat actief is sinds 2015. Met 160 uitvoeringen per jaar zijn zij erg goed op elkaar ingespeeld en hebben zij een afwisselend en groot repertoire op het programma staan. Zij hebben vele concerten in Nederland en het buitenland gegeven, waaronder een tournee in London, Zwitserland, België en Duitsland. 

De solist van het ensemble, violist Arthur Rusanovsky, is een jonge talentvolle opkomende ster. Met zijn charismatische karakter en virtuoos vioolspel, kan hij velen ontroeren. Arthur’s recente activiteiten waren onder andere het soleren met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Magdeburgische Philharmonie in Berlijn. Het ArteVita ensemble bestaat uit 5 leden. Julia Rusanovsky, geboren in Nederland met Russische ouders, is de artistieke leider en primarius van het ensemble. De Sloveense Ana Vasic is de 2e violiste, Portugese Sofia Espiga Fonseca is de altvioliste en Argentijnse Melina Montes Moretti is de celliste. Arthur Rusanovsky, geboren in Nederland met Russische ouders, staat als solist in de schijnwerpers en zal de mooiste muziek vertolken begeleid door het strijkkwartet. Een programma vol met lyriek, virtuositeit, volksmuziek, wereldmuziek en eigen composities en arrangementen. 

Online-Links

Website:  https://artevitaensemble.wixsite.com/mysite
Facebook: https://www.facebook.com/ArteVitaEnsemble
Instagram: https://www.instagram.com/artevita_ensemble/

Dit concert stond eerder op 4 december 2021 geprogrammeerd, maar kon geen doorgang vinden met het oog op de Corona situatie van dat moment.


Kaartverkoop via website van Museum Geelvinck

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action