Bachweek | Orgelkids

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Van 16 maart 2022
14:00 - 15:00

Woensdag is de beurt aan de jongste buren; kinderen uit de buurt komen met organist Henk Verhoef kijken hoe je een orgel bouwt, ze gaan het zelf doen! Daarna volgt een heus orgelconcert van Henk Verhoef op het Flaes orgel uit 1873 in de Kerkzaal.

Het orgel is een prachtig instrument waaraan heel veel valt te ontdekken. Natuurlijk is er de orgelmuziek in allerlei stijlen. Maar ook de techniek waarmee de klank wordt gemaakt is heel boeiend voor kinderen. Het Doe-orgel van Orgelkids is een bouwpakket in een leskist waarmee kinderen kunnen ontdekken hoe een orgel werkt. Het leuke is dat de kinderen dit orgel zelf in elkaar kunnen zetten met behulp van organis Henk Verhoef.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij heeft een internationale carrière als concertorganist, geeft masterclasses op het gebied van interpretatie en improvisatie, en is veelgevraagd jurylid bij internationale concoursen. Daarnaast is hij organist van de Nieuwe Kerk te Amsterdam en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Hij is adviseur bij restauraties, onder andere bij de restauratie van het orgel in de kerkzaal van het Luther Museum Amsterdam. 


Het formulier is niet beschikbaar

Toegang vrij voor kinderen, ouders betalen de entreeprijs van het museum. Het Doe-orgel is geschikt om kinderen in de basisschoolleeftijd (met name groep 5 t/m 8). Aanmelden via formulier op deze pagina.

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action