Bachweek

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Van 14 maart 2022 t/m 20 maart 2022

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed.

Ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het Oude Mannen - en Vrouwenhuis organiseert het Luther Museum een Bachweek met als thema Bach voor de Buurt. Het betreft een gevarieerd, hoogstaand programma van zeven concerten waarbij zoveel mogelijk buurtorganisaties en instellingen betrokken zijn, waaronder het Sarphatihuis en de lokale muziekschool. De week is voorafgaand aan Bach's geboorte dag op 21 maart.

Klik hier voor het programma

 


Bestel hier uw tickets voor de Bachweek

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action