Bachweek 2024

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 8 April 2024 to 14 April 2024
20:00 - 14:00

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed. Er is een beperkt aantal kaarten per concert, dus wees er snel bij!

Tickets beschikbaar via deze link

€ 15 per concert
€ 50 voor een passe-partout (exclusief het woensdagmiddag educatieconcert)
De passe-partout is in beperkte oplage!

Educatieconcert 10 april
€ 10 per kind
€ 5 per begeleider

Programma Bachweek 2024:

Artistieke leiding: Diet Tilanus

Maandag 8 april: Bach & Luther
20:00 uur

De Bachweek wordt geopend met een muzikale lezing door Lydia Vroegindewij. Lydia deed uitgebreid onderzoek naar troost in de liederen van Luther en de koraalcantates van Bach en neemt de deelnemers mee in deze boeiende geschiedenis. Paula Bär-Giese is sopraan en pianist en laat deelnemers genieten van een bijzondere ervaring door samen een (vierstemmig) koraal te laten klinken.

Woensdag 10 april: Sara's Mysteries (voor kinderen en volwassenen van 6+)
15:00 uur
Tickets beschikbaar via deze link

Sara de Monchy (van de kinderpodcast Sara's Mysteries) ontrafelt mysteries van het leven van Bach. Een educatieprogramma voor kinderen. Musici van Amsterdam Sinfonietta geven de middag extra glans

Donderdag 11 april: Goldberg horizontaal
20:00 uur
Tickets beschikbaar via deze link

Laurens de Man, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, speelt de Goldbergvariaties van Bach en u kan daar liggend naar luisteren. Neem wel uw eigen matje mee!

 

UITVERKOCHT!
Vrijdag 12 april: Bach en Zonen
19:00 uur inleiding Govert Jan Bach
20:00 uur concert

Nieuw Vocaal Amsterdam, een koor met talentvolle kinderen en jongeren zingt een programma rondom Bach en zijn zonen. Voorafgaand een inleiding door Govert Jan Bach over Bach en Luther als familiemensen. Dit concert is uitverkocht!

Zaterdag 13 april: Dreams & Prayers
17:00 uur
Tickets beschikbaar via deze link

Leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Amsterdam Sinfonietta:
Diet Tilanus, Jae-won Lee (viool), Frederik Boits (altviool), Örs Köszeghy (cello) en Olivier Patey (klarinet)

Bach en Goljiov worden muzikaal aan elkaar gelinkt. Twee muzikale grootheden met enorme spirituele lading klinken na elkaar. Benieuwd hoe dat klinkt? Koop snel je kaartje.

Zondag 14 april: Bach Battle
12:00 uur
Tickets beschikbaar via deze link

Linde Schinkel (sopraan), Guja Sandholt (mezzosopraan), Diet Tilanus (viool), Nina Hitz (cello) & Elizabeth Fadel (toetsen)

Twee jaar geleden werd de koffiecantate van Bach uitgevoerd tijdens de Bachweek, met een muziek juebox. Dit collectief is terug voor een uitvoering van een andere cantate van Bach: Phoebus en Pan. Volgens Bach is dit een muziekwedstrijd tussen hoge en lage kunst. Daarna zal de muziek en het gesprek een geheel andere wending nemen. Waarheen? Dát bepaalt het publiek!

Is de Bachweek 2024 in de Lutherse kerk in Amsterdam?

De Bachweek 2024 is in het Luther Museum in Amsterdam. Daar is een kerkzaal, maar het is in het museum.

Waar wordt de Bachweek 2024 gehouden?

De Bachweek 2024 wordt in het Luther Museum gehouden. Nieuwe Keizersgracht 570 in Amsterdam.

Wat is zo leuk aan de Bachweek 2024?

Deze editie van de Bachweek 2024 in het Luther Museum is zeer interactief, op maandag bij Bach & Luther kan je meezingen, op woensdag lossen we samen mysteries op en op vrijdag worden we omgeven door de muziek van Bach. Zondag bepaalt het publiek voor een gedeelte wat er gaat klinken. 

Je hoeft dus niet stil te zitten en te luisteren tijdens de Bachweek in het Luther Museum Amsterdam!


Tickets per agendapunt te zien

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action