Slavery Times: Gerda Havertong & Ronald Snijders

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 16 July 2023
16:45 - 18:00

In de maand van Keti Koti 2023 en in het jaar dat 150 jaar Afschaffing van de Slavernij wordt herdacht, laten Gerda en Ronald de weerklank van de slavernij horen in verhalen, liederen en kinderliedjes.

1 juli, Keti Koti, markeert traditioneel de herinnering aan de afschaffing van de slavernij in Suriname met tal van feestelijkheden. Keti Koti 2023 heeft een extra aspect: de viering van de feitelijke afschaffing van de slavernij in 1873, nu 150 jaar geleden, waar Keti Koti, de ketenen verbroken werden.

Het Luther Museum en Museum Geelvinck verheugen zich op het optreden van de befaamde actrice Gerda Lenten-Havertong (winnares van de Black Achievement Oeuvre Award 2021) en de beroemde Surinaamse fluitist Ronald Snijders (winnaar van de Boy Edgar Jazz Prijs 2022). Beiden zijn in Paramaribo geboren en zijn opgegroeid in een cultureel en muzikaal inspirerende omgeving. Beiden zijn ook dragers van de veelkleurige muziek- en verhalen tradities die Suriname rijk is. Dat veel van die verhalen, liederen en ook kinderliedjes hun achtergrond in de slavernij hebben, zullen zij op 16 juli ten gehore brengen.Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action