Saligh Weven: Luthers Texiel uit heel Nederland

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 27 June 2024 to 1 September 2024

Ontdek de betekenis achter textiel uit de Lutherse traditie in de zomerexpositie ‘Saligh Weven’ van het Luther Museum Amsterdam. De expositie, die loopt van vrijdag 28 juni tot en met zondag 1 september, zal een breed scala aan textiele werken presenteren die een rijke traditie van geloof, kunst en cultuur belichten.

De expositie toont altaarkleden, wandkleden, vloerkleden, antependia en stola’s die de rijke traditie van geloof, kunst en cultuur belichten. Textiele kunstwerken die bovendien nog vrijwel wekelijks in gebruik zijn in de kerk, als ‘levend erfgoed’. Met werk van: Koen Taselaar, Wim Crouwel, Willy Pennings, Bonne Kazemier, Marja-Liisa Schepel, Folly Hemrica en Margreet Scholten.

‘Saligh Weven’ laat zien hoe eigentijdse ontwerpen zich vermengen met eeuwenoude symboliek. Dat wordt niet alleen zichtbaar in het speciaal ontworpen avondmaalskleed van de Rotterdamse kunstenaar Koen Taselaar, maar ook in een modern vloerkleed uit de jaren vijftig van de beroemde grafisch ontwerper Wim Crouwel en een wandkleed in Amsterdamse School stijl, in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door architect Bonne Kazemier.

Ontdek met deze zomerexpositie hoe textiel een belangrijke rol speelt in het verhaal van de lutheranen in Nederland en daarbuiten.

Saligh Weven FlyerPopup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action