Paasconcert: Volgens Maria Magdalena

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 31 March 2024
16:00 - 17:15

Let op: dit concert is uitverkocht! Wie was Maria Magdalena? Countertenor Sytse Buwalda en gitarist/luitist David van Ooijen gaan op muzikale ontdekkingstocht. Maria Magdalena is mysterieus, ze wordt het minst omschreven, maar het meest geïnterpreteerd. Ontdek meer over haar tijdens het concert, zeer toepasselijk op Eerste Paasdag.

Let op: dit concert is uitverkocht!

Voor de Bachweek zijn nog wel tickets beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie

Het Evangelie volgens Maria Magdalena

Het rond 1896 gevonden Evangelie volgens Maria Magdalena is geen verhaal over het leven en de dood van Jezus, zoals die van Johannes of Mattheus. Maar een verslag van ontmoetingen met de opgestane Jezus.

Aan de hand van dit bijzondere manuscript en andere verhalen vertellen Sytse en David het Evangelie zoals het volgens Maria Magdalena had kunnen zijn geweest.

Het verhaal wordt geïllustreerd met prachtige aria’s en liederen van J.S. Bach en zijn zoon C. Ph. E. Bach, waaronder Aus Liebe en Erbarme dich.

Tickets zijn beperkt, wees er dus snel bij!

 

Meer informatie over de uitvoerenden

Sytse Buwalda – Countertenor/altus

Countertenor Sytse Buwalda is al meer dan 35 jaar wereldwijd een veelgevraagd solist. Naast concertrepertoire en rollen in oude én nieuwe opera’s is het zingen van liederen één van zijn grootste passies. Samen met luitist/gitarist David van Ooijen oogst hij internationaal lof met zijn bijzondere verhalende recitals. Sytse schreef een verzenbundel, ontving de Premio de Honor Cuba Disco voor zijn gehele oeuvre en werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In het coronajaar 2020 richtte hij samen met Heleen Koele het succesvolle Nederlands Bach Consort op, waarvan hij artistiek en muzikaal leider is.

www.sytsebuwalda.nl

David van Ooijen – gitaar & luit

David bespeelt zijn luiten en gitaren al vele jaren op diverse podia: van een huiskamer in Groningen tot een operazaal in Teheran, en van een kerkje bovenop een berg in Slovenië tot een tempel op een eilandje in Japan. Ook speelde hij mee op al meer dan 30 CD’s. Sinds 2022 is David ambassadeur van de Ukulele Kids Club, een internationale goede doelen stichting.

davidvanooijen.wordpress.com

YouTube en Instagram: @meesterdavidgitaar


Het concert is uitverkocht! Er zijn nog wel tickets voor de Bachweek bestel ze hier!

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action