Lumen Ensemble Internationale Vrouwendag

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 10 March 2024
16:00 - 17:15

LUMEN ENSEMBLE, bestaande uit Eva Tebbe (Harp) en Anastasia Kozlova (viool) speelt op zondag 10 maart het programma 'My Grandmother's sunrise' My Grandmother's Sunrise is een ode aan vrouwen die van belang waren in het leven en werk van (vrouwelijke) componisten en de musici zelf. Een programma met een verrassende combinatie van werken die door de speciale arrangementen voor viool en harp in een nieuw muzikaal licht en schaduwspel komen te staan.

Wat staat er op het programma bij 'My Grandmother's sunrise'?

Kleine en grote muzikale verhalen over liefde, leven en dood. Verhalen over hoe muziek een ziek meisje beter kan maken of het verdriet om de dood van een prinses kan verzachten. Over componeren tot de laatste ademtocht. Over muzikale dromen die onze muzen weer tot leven brengen. Over het ongelofelijke toeval dat ervoor zorgde dat een legendarische zangeres uit vroegere tijden Eva een carrière als harpiste bezorgde. Over de oma van violiste Anastasia die werd geboren in het paleis van de tsarina Maria Fjodorovna en ternauwernood het communistische geweld overleefde. Met bijna bovenmenselijke levenskunst weigerde zij om zich over te geven aan wrok of slachtofferschap.

“Elke ochtend trok oma de gordijnen open. Kijk Anastasia, de zon schijnt”.

Op het programma staan werken van onder meer Boulanger, Ysaye, Ravel en Grieg.

Tickets zijn beperkt, dus wees er snel bij!


Kaartverkoop gaat via Geelvinck

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action