Duo Pleyel: Beethovens symfonieën

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 11 February 2024
16:00 - 17:15

Ta ta ta taaaaa. De vijfde symfonie van Beethoven is heel beroemd, iedereen kent de intro daarvan. Maar kent u ook de piano-versie? Beluister de pianoarrangementen van deze sprekende symfonie van Beethoven. Het duo Pleyel speelt de 5e en de 8e symfonie van Beethoven op de historische Erard-vleugel in het Luther Museum Amsterdam. Komt dat horen op zondag 11 februari aanstaande.

Carl Czerny, een tijdgenoot van Beethoven heeft de symfonieën gearrangeerd tot een 4-handig pianostuk. Quatre-mains heet dat in dure bewoording. Czerny was misschien wel de belangrijkste leraar en virtuoos vóór Liszt (Czerny’s leerling!). Als leerling van Beethoven kende en had Czerny een uniek inzicht in de muziek van zijn leraar, en Beethoven vertrouwde Czerny vaak de uitvoering van zijn pianowerken toe. Czerny’s briljante transcripties van de symfonieën van Beethoven waren bekend bij de componist en werden met enorme vaardigheid en grote zorg gemaakt. Je zult versteld staan van wat je hoort in deze spectaculaire arrangementen van misschien wel de grootste symfoniecyclus uit de geschiedenis.

Kaartverkoop gaat via website Geelvinck Museum

Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action