Kikuko Ogura - Belle Epoque Harmony

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
From 4 August 2024
16:00 - 17:30

De historische vleugel laat muziek klinken van rond het bouwjaar. Met het programma Belle Epoque Harmony van Kikuko Ogura komt de vleugel uit 1891 weer terug in zijn eigen tijd. Met klanken die geschreven zijn rond die tijd is dit een historische sensatie. Ravel en Debussy zullen de revue passeren, maar ook Japanse componisten zoals Rentaro Taki en Kōscak Yamada. Ontdek het zelf tijdens dit bijzondere concert.

Wat is er zo bijzonder aan het concert van zondagmiddag 4 augustus?

De Erard fortepiano (1891), die de prachtige klank van die tijd speelt, zal weerklinken in de Kerkzaal van het Luther Museum. Het begint met M.Ravels Prélude, gecomponeerd ter ere van Ravels vrienden die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog.

Daarnaast klinken er nog veel meer werken die uit de tijd van het bijzondere instrument komen.

Wat staat er op het programma bij het concert van 4 augustus?

C.Debussy’s ‘Estampes’, geïnspireerd op het Oosten, Spanje en Frankrijk. R.Taki’s ‘Minuet’ en ‘Regret’ zijn de eerste pianostukken geschreven door een Japanner. C. Chaminade was een zeer succesvolle vrouwelijke componist. C.Debussy’s ‘Children’s Corner’ haalt herinneringen op aan de kindertijd die iedereen doormaakte. ´L’Isle Joyeuse´ waar alle mensen samen vliegen naar een wereld van geluk.

Een greep uit het programma van het concert in het Luther Museum op 4 augustus:

Maurice Ravel (1875~1937)
– Prélude ´Le Tombeau de Couperin’

Rentaro Taki (1879~1903)
– Menuetto
– Regret

Cécile Chaminade (1857~1944)
– Pas des Echarpes Op.37-3
– Automme Op.35-2

Francis Jean Marcel Poulenc (1899~1963)
XZ éme Improvisation en Ut mineur  ´Hommage A Edith Piaf´ 

Kósçak Yamada (1886~1965) :
– Four seasons in Kyoto
– Karatachi-no-hana

Claude Debussy (1862~1918)
- Estampes
- ´Children’s Corner´
- L’Isle Joyeuse

Wie is Kikuko Ogura?

Kikuko Ogura is een Japanse pianist die cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam is afgestudeerd. Ze heeft diverse prijzen gewonnen, zoals bijvoorbeeld het Japan Mozart Piano Competition. Daarnaast geeft ze les aan het Tokyo College of Music. In haar carrière heeft ze meer dan 50 CD's opgenomen die zeer goed zijn ontvangen. Kikuko Ogura is een van de beste fortepianospelers van dit moment.


Kaartverkoop gaat via Geelvinck

Tickets
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action