Agenda

Wir haben regelmäßig neue Veranstaltungen und Ausstellungen im Museum.

Welkom in Nederland?

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
7 März 2024

Vanaf donderdag 7 maart 2024 toont het Luther Museum Amsterdam de geschiedenis van de Salzburgse vluchtelingen in de tentoonstelling Welkom in Nederland? De tentoonstelling vertelt waarom zij moesten vluchten, over hun barre reis door Europa en hoe ze werden ontvangen in Nederland. Wat leert deze geschiedenis ons over het nu?

Weiterlesen

Lumen Ensemble Internationale Vrouwendag

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
10 März 2024
16:00 - 17:15

LUMEN ENSEMBLE, bestaande uit Eva Tebbe (Harp) en Anastasia Kozlova (viool) speelt op zondag 10 maart het programma 'My Grandmother's sunrise' My Grandmother's Sunrise is een ode aan vrouwen die van belang waren in het leven en werk van (vrouwelijke) componisten en de musici zelf. Een programma met een verrassende combinatie van werken die door de speciale arrangementen voor viool en harp in een nieuw muzikaal licht en schaduwspel komen te staan.

Weiterlesen
Tickets

Paasconcert: Volgens Maria Magdalena

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
31 März 2024
16:00 - 17:15

Wie was Maria Magdalena? Countertenor Sytse Buwalda en gitarist/luitist David van Ooijen gaan op muzikale ontdekkingstocht. Maria Magdalena is mysterieus, ze wordt het minst omschreven, maar het meest geïnterpreteerd. Ontdek meer over haar tijdens het concert, zeer toepasselijk op Eerste Paasdag.

Weiterlesen
Tickets

Bachweek 2024

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
8 April 2024
20:00 - 14:00

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed. Er is een beperkt aantal kaarten per concert, dus wees er snel bij!

Weiterlesen
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action