Agenda

Wir haben regelmäßig neue Veranstaltungen und Ausstellungen im Museum.

Tentoonstelling Zorg!

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Von 5 Juni 2021 zu 5 September 2021

Nu het coronavirus alle aspecten van de maatschappij heeft ontregeld, is de belangrijke rol die de zorg speelt in onze samenleving extra duidelijk naar voren gekomen. Reden voor het Luther Museum, gevestigd in een historisch pand dat van origine een zorg functie bekleedde, om de geschiedenis van de zorg te onderzoeken en uit te lichten naast de huidige omstandigheden.

Weiterlesen

Concert: Musica Batavia en Fred Edelen spelen Frescobaldi, Uccellini, Dieupart, Couperin & Pepusch

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Von 31 Juli 2021 zu 31 Juli 2021
16:45 - 17:45

In het Luther Museum spelen Musica Batavia en Fred Edelen samen een breed scala aan werken uit de barokmuziek. Op het programma staan canzona’s, suites en triosonates van Frescobaldi, Uccellini, Dieupart, Couperin en Pepusch.

Weiterlesen
Tickets

Grachtenfestival 2021: Het uur van de Spaanse

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Von 17 August 2021 zu 19 August 2021
17:00 - 20:30

Het uur van de Spaanse (L’heure espagnole) is een muzikale komedie van Maurice Ravel (compositie) en Franc-Nohain (libretto). De première vond plaats in de Opéra Comique in Parijs, mei 1911. De korte opera (50 min) werd oorspronkelijk gecomponeerd voor vijf vocale solisten en orkest, maar er is ook een door de componist zelf geschreven versie met alleen pianobegeleiding. Deze versie wordt uitgevoerd door Stichting Opera op Zak in een nieuwe Nederlandse hertaling van Jeroen Sarphati.

Weiterlesen

Concert: La Voz Humana met sopraan Michal Bitan brengt ‘Songs of Hope’

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Von 5 September 2021 zu 5 September 2021
16:45 - 18:00

Hugenoten, Sefardische Joden, Protestanten uit de Spaanse Nederlanden verrijkten de muziek van de jonge Republiek van de 17de eeuw met nieuwe klanken – ten gehore gebracht door Barokensemble La Voz Humana samen met sopraan Michal Bitan.

Weiterlesen
Tickets
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action