Finissage Welkom in Nederland?

Luther Museum Amsterdam, Nieuwe Keizersgracht 570
Von 2 Juni 2024
15:00 - 17:00

Tijdens de laatste dag van 'Welkom in Nederland?' organiseren we samen met de Rainbow Soulclub een evenement als finissage van de tentoonstelling. Dit valt ook samen met de Amsterdam Art Week. Wat staat je te wachten? Een publiek gesprek met kunst- en solidariteitscollectief Rainbow Soulclub in het Luther Museum, iedereen is welkom, toegang gratis.

Wat gebeurt er tijdens de finissage op 2 juni?

In een informele setting zullen migratieadvocaat Eva Bezem en leden van Rainbow Soulclub van gedachten wisselen over de huidige situatie van ongedocumenteerden in Nederland. Eva (advocate van enkele Rainbow Soulclubleden) diende recent een verzoek in voor verblijfstatus van een grotere groep van circa honderd Surinaamse Nederlanders, die vaak al tientallen jaren in Nederland wonen maar nog steeds geen status hebben. Een gesprek over rechten, plichten, absurditeit en creativiteit. Met live muziek en de presentatie van een nieuw werk door Rainbow Soulclub, speciaal gemaakt voor toekomstige rechtszaken van hun leden en advocaten.

Wat is het programma voor de finissage?

  • 14:45-15:15 Inloop
  • 15:15-16:00 Publiek gesprek tussen migratieadvocaat Eva Bezem en leden van de Rainbow Soulclub
  • 16:00-16:15 Muzikaal intermezzo door twee leden van de Rainbow Soulclub: Jaques Vedel du Boisbaudry (gitaar) en Lehel Barabas (trompet)
  • 16:15-16:30 Presentatie nieuw kunstwerk
  • 16:30-16:45 Muzikale afsluiting op het orgel door Henk Verhoef
  • 16:45-einde Borrel met livemuziek

Wat is een finissage?

Finissage is de laatste dag van een tentoonstelling. We pakken het net zo feestelijk aan als de opening van de tentoonstelling, met een heel programma.

De bijeenkomst is tevens de ‘finissage’ van de tentoonstelling ‘Welkom in Nederland?’ in het Luther Museum; een “één van de nog onontdekte monumentale pareltjes van Amsterdam” (Het Parool) aan de Nieuwe Keizersgracht 570.

Waar gaat Welkom in Nederland? over?

De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van 800 Salzburgse ballingen uit de 18e eeuw, die vanwege hun geloof moesten vluchten, en hoe ze werden ontvangen in Nederland. Wat leert deze geschiedenis ons over het nu? Met een speciale museale interventie van kunstcollectief Rainbow Soulclub.

De finissage van Welkom in Nederland? tijdens Amsterdam Art Week

Tijdens Amsterdam Art Week organiseert het Luther Museum samen met de Rainbow Soulclub de finissage van de gezamenlijke tentoonstelling Welkom in Nederland?

 Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action