Gesloten t/m 9 februari 2021

Het Luther Museum is tot nader order –maar sowieso t/m 9 februari 2021- gesloten naar aanleiding van het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus. Mocht u verdere vragen hebben dan zijn wij te bereiken op info@luthermuseum.nl. We hopen u snel weer te mogen ontvangen in ons museum.

Over het Luther Museum Amsterdam

Het Luther Museum Amsterdam is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht. Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie.

Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen.

Aan het einde van de 16e eeuw wordt in Amsterdam de Lutherse gemeente gesticht. In de zeventiende eeuw is ongeveer twintig procent van de bevolking luthers en vele gebouwen herinneren hieraan, zoals de Oude Lutherse Kerk aan het Spui en de Ronde Lutherse Kerk aan het Singel. De Lutherse kerk en diaconie verzamelden in de loop der geschiedenis belangrijk erfgoed.

Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken.

Luther Museum Amsterdam laat het verhaal zien van een nieuwe start als kerkgemeenschap, met een eigen wijze van geloven en veel zorg voor elkaar.

Podcast

24-12-2020
30 min

Henk Verhoef is organist van diverse monumentale orgels in Amsterdam. Niet alleen dat van het Luther Museum, maar ook dat van de Nieuwe Kerk. En de Oosterkerk in Amsterdam. Maar hij is ook stadsbeiaardier van Monnickendam en Woerden en beiaardier van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Podcast

COVID-19 protocol

Mondkapje is verplicht. We vragen aan iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in het museum.
Blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius). Graag zien wij u later in goede gezondheid terug.
Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
Er zijn desinfectiemiddelen aanwezig. Ook zijn er plekken waar u uw handen kunt wassen.
Betalingen alleen met pin.

Tickets

U kunt de tentoonstellingen bezoeken met een regulier ticket voor het museum. Reserveren is verplicht.

Reserveren

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Popup Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Call to action